Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstavba kanalizace v Rovensku pod Troskami pokračuje od poloviny března, práce zkomplikují dopravu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 03. 2015 14:57
  • Doprava
  • Magazín

Sdílet článek

Po zimním období budou pokračovat práce na odkanalizování Rovenska pod Troskami. Liberecký kraj se na této akci podílí dotací na kompletní rekonstrukci svých silnic. Práce začnou od 15. března a vyžádají si dopravní omezení, která se dotknou také pravidelné autobusové dopravy.

Záměr finanční spoluúčasti Libereckého kraje včetně rozhodnutí o poskytnutí dotace do výše 20.000.000 Kč na nezpůsobilé výdaje projektu „Odkanalizování Rovenska pod Troskami“, byl orgány kraje schválen již v loňském roce. Rozdělení dotace je následující – do výše 5.000.000 Kč v roce 2014, do výše 10.000.000 Kč v roce 2015 a do výše 5.000.000 Kč v roce 2016.

„V rámci prací budou kompletně zrekonstruovány silnice ve vlastnictví kraje. Jedná se o komunikace II/282 a III/2821, částečně i část silnice III/2823 (Štěpánovice),“ informuje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník. Součástí stavebních prací jsou podle něj pokladní vrstvy v celé šíři, odvodnění novou dešťovou kanalizací, provedení finálních asfaltových vrstev, změna výškového vedení vozovek – zejména v lokalitě u školy, frézování a obnova asfaltového krytu. Dále je nutné přeložení inženýrských sítí, vybudování přechodů a dopravního značení.

Pokračující výstavba kanalizace v Rovensku pod Troskami zkomplikuje dopravu ve městě. Od 15. března budou uzavřeny mj. ulice Komenského, Revoluční a Tyršova, kudy jsou trasovány linky pravidelné autobusové dopravy. Cestující proto musí počítat s výlukovými jízdními řády.

Opatření v jízdních řádech:
Na křižovatce „Na Týně“ bude zřízena náhradní zastávka „Rovensko p. Tr., u školy“, kde budou ukončeny linky 358 Turnov – Rovensko p. Tr. a 553 Lomnice n. Pop. – Rovensko p. Tr. (autobusy nezajedou na náměstí). Pro spojení do Turnova je především obyvatelům jižní části města doporučeno využít vlaky. Linka 542, která Rovenskem p. Tr. vybranými spoji projíždí, bude odkloněna přes Štěpánovice, Radvánovice, Hnanici do Borku a Troskovic. Doprava dětí z obcí Ktová a Újezd p. Tr. do školy v Rovensku p. Tr. bude zajištěna linkou 350 Liberec  - Turnov – Jičín, na níž se u vybraných spojů přidá zajetí na zastávku „Rovensko p.Tr., nám.“ – děti tak budou muset dojít na/z náměstí. Případní cestující ze Semínovy Lhoty mohou využít vlak.

Předpokládaný konec této fáze uzavírky je 30. 6. 2015.

Omlouváme se cestujícím za komplikace způsobené uzavírkou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky