Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravní policista Ota Uchytil obhájil prvenství v soutěži řízení provozu na křižovatce

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 05. 2015 15:09
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Již devátý ročník soutěže dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policisty, která se uskutečnila koncem minulého týdne v Liberci, stejně jako v loňském roce, vyhrál prap. Ota Uchytil z libereckého dopravního inspektorátu.

Druhé místo obsadil prap. Václav Langr z dopravního inspektorátu Česká Lípa a třetí pprap. Ondřej Řičiřář rovněž z České Lípy.

Akci zorganizoval odbor dopravy krajského úřadu a Krajské ředitelství policie Libereckého kraje.
„První dva umístění policisté budou reprezentovat Liberecký kraj na celorepublikové soutěži dopravních policistů v řízení provozu na pozemních komunikacích pokyny policisty, která se uskuteční 10.  září 2015 v Jihlavě,“ říká vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu LK Jan Čáp.      

Za každý dopravní inspektorát Libereckého kraje (Liberec, Semily, Česká Lípa a Jablonec nad Nisou) soutěžili dva dopravní policisté a dále se soutěže zúčastnili dva dopravní policisté Krajského družstva silničního dozoru Liberec. V sídle Krajského ředitelství policie Libereckého kraje soutěžící policisté nejprve absolvovali zkušební test z pravidel provozu na pozemních komunikacích pro skupinu C. Následně tak jako v uplynulých letech řídili provoz pokyny policisty na křižovatce ulic Švermova – Žitavská (u viaduktu), vždy po dobu 5 minut. Předsedou sedmičlenné odborné hodnotící komise (zástupci Policie ČR a jeden pracovník Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy) byl pplk. Mgr. Lukáš Pavlík z Ředitelství služby dopravní policie, Policejního prezidia ČR Praha.    

Vyhodnocení soutěže a předání cen se uskutečnilo odpoledne v budově Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy a Policie České republiky (pplk. Mgr. Lukáš Pavlík, ŘSDP, PP ČR Praha, plk. Mgr. Petr Jakubec, vedoucí odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a plk. Mgr. Jaroslav Řehák, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje) ocenili znalosti a zdokonalování soutěžících. Naopak konstatovali, že řidičům chybí zkušenosti, protože se s řízením křižovatky pokyny policisty běžně v praxi již nesetkávají.          

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky