Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Čekání na spoje MHD v ulici Krejčího v Liberci je pod novými přístřešky pohodlnější a bezpečnější

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 07. 2014 12:23
  • Doprava

Sdílet článek

(Zpráva Magistrátu města Liberec) Statutární město Liberec vyšlo vstříc cestujícím městskou hromadnou dopravou, kteří žádali o zastřešení autobusových zastávek Ševčíkova v ulici Krejčího. V obou směrech nechala radnice umístit přístřešky sloužící jako čekárny. Přibyly také odpadkové koše a signální pásy pro nevidomé. Po úpravě zastávek volali hlavně senioři z nedalekých domů s pečovatelskou službou. Při nepřízni počasí se totiž neměli kam schovat. Lidé, kteří chodí s pomocí francouzských holí, si ani nemohli nad hlavou podržet deštník.

„V okolí domů s pečovatelskou službou to není poslední úprava k lepšímu, kterou zde chceme realizovat,“ prozradila primátorka Liberce Martina Rosenbergová.

Za úpravu zastávek město zaplatilo zhruba 300 tisíc korun s DPH. Realizaci akce zajistil Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a. s., který má s budováním zastávek i jejich následnou údržbou dlouhodobé zkušenosti. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky