Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dalších osm úseků krajských silnic se dočká opravy v letošním roce

Šimice Marie

tiskový mluvčí

  • 19. 07. 2017 10:56
  • Doprava
  • Sociální

Sdílet článek

Liberecký kraj pokračuje v rekonstrukcích silnic II. a III. třídy. Rada kraje rozhodla
o zhotovitelích rekonstrukcí a oprav u dalších osmi akcí. Začátkem června letošního roku, byla podepsána smlouva se Státním fondem dopravní infrastruktury (SFDI), která zaručuje kraji dotaci ve výši 122,355 mil. Kč.  Dotace ze SFDI by měla být navýšena o 18,78 mil. Kč, jako součást kompenzace týkající se navýšení mezd řidičů. Díky zvýšení státní dotace se dočká rekonstrukce silnice III. třídy v Albrechticích v Jizerských horách a havarijní propustky v Kořenově, Cvikově a ve Víchové nad Jizerou.  Liberecký kraj plánuje využít dotaci celkem na 26 staveb.

Youtube video

Rada Libereckého kraje na svém včerejším zasedání rozhodla o výběru zhotovitelů u osmi akcí. Jedná se o rekonstrukce či opravy silnice III/29035 v Jindřichově, III/2885 ve Vlastiboři, III/28745 v Zásadě, III/29036 v Horním Maxově, III/29042 v úseku Albrechtice v Jizerských horách – Jiřetín pod Bukovou, o opravách havarijních propustků v Jívině a Českém Dubu a o rekonstrukci opěrné zdi ve Víchové nad Jizerou. Dále rada kraje rozhodla o zahájení výběrových řízení na zhotovitele staveb na silnici II/270 v Mimoni v Lužické ulici a na silnici III/26836 ve Cvikově v části Lindava, propust u nábřežní zdi u čp. 164.

 „V současné době máme zahájena nebo již ukončena výběrová řízení na zhotovitele 51 staveb, dalších 11 akcí je pod smlouvou z loňského roku. Celkem plánujeme zrekonstruovat 73 úseků silnic za 825 mil. Kč,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. „Částka 364 mil. Kč půjde z krajského rozpočtu, 150 mil. Kč z Integrovaného operačního programu, dalších 140 mil. Kč je ze Státního fondu dopravní infrastruktury a 171 mil. Kč z programu Interreg,“ pokračuje náměstek.

Kromě rekonstrukcí čtyř úseků krajských silnic na Frýdlantsku, které jsou součástí projektu „Od zámku Frýdlant k zámku Czocha“, a rekonstrukce silnice II. třídy v Oknech na Českolipsku, která bude dokončena v polovině srpna a která je spolufinancována z IROPu, budou srpnu a září letošního roku zahájeny další akce spolufinancované z IROPu. Konkrétně rekonstrukce silnice II. třídy v Jablonném v Podještědí, výstavba okružních křižovatek v Semilech a humanizace silnice II. třídy v Jilemnici.

Rada Libereckého kraje rovněž odsouhlasila zahájení výběrových řízení na zpracování projektových dokumentací na silnici III/27246 v Křižanech, silnici II/268 v Zákupech, silnici III/2828 v Karlovicích, silnici III/26834 v úseku Brniště – Jablonné v Podještědí a silnice III/2882
a III/2884 v úsecích Radčice – Jílové u Držkova. 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky