Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do Jablonného jezdí řidiči po zrekonstruované silnici

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 11. 2016 11:24
  • Doprava
  • Magazín
  • Rozvoj

Sdílet článek

Příjezdová komunikace do Jablonného v Podještědí je už zmodernizována. Liberecký kraj minulý měsíc dokončil opravu silnice druhé třídy číslo 270, v úseku od křižovatky se státní silnicí I/13 po železniční přejezd č. 086 Liberec – Česká Lípa. Jedná se o první podaný a zrealizovaný projekt Libereckého kraje podpořený Integrovaným regionálním operačním programem.

„Komunikace byla v nevyhovujícím technickém stavu. Cílem projektu bylo zkvalitnění daného úseku, úprava odvodnění a vodorovného značení a napojení na páteřní síť s důrazem na síť TEN-T, což se podařilo,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Stavba přišla na 5,2 mil. Kč, přičemž dotace z EU činí 4,5 mil. Kč. Zbývající část platí ze svého rozpočtu Liberecký kraj.

„Jedná se o první podaný a stavebně dokončený silniční projekt Libereckého kraje z Integrovaného regionálního operačního programu. Do něj jsme již předložili další tři silniční stavby v celkovém objemu 135 mil. Kč a nyní čekáme na výsledky hodnocení,“ dodává Vít Příkaský, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Druhá etapa je připravována ve spolupráci s Městem Jablonné v Podještědí, kde se počítá s rekonstrukcí dalších dvou úseků krajské silnice II/270. Tento projekt hodlá kraj předložit do IROP ještě v letošním roce. Jeho součástí je i oprava chodníků a náměstí v Jablonném v Podještědí.

Projekt „Silnice II/270 Jablonné v Podještědí, úsek od I/13 po železniční přejezd“ s registračním číslem CZ.06.1.42/0.0/0.0/15_002/0000046 je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. 

 

IROP_CZ

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky