Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravní úřad kraje vydal přes 130 eurolicencí k provozování mezinárodní dopravy velkými vozidly

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 05. 2014 16:56
  • Doprava

Sdílet článek

Eurolicenci je povinen mít dopravce, který provozuje mezinárodní dopravu velkými vozidly (v nákladní dopravě vozidly nebo jízdní soupravou o největší povolené hmotnosti přesahující 3,5 tuny, jsou-li určeny k přepravě zvířat nebo věcí a v osobní dopravě vozidly k přepravě více než 9 osob).

Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy, je příslušným dopravním úřadem k vydávání eurolicencí, ke kterým současně vydává opis eurolicence pro každé velké vozidlo, na které dopravce prokázal finanční způsobilost a které nahlásil dopravnímu úřadu do evidence.

„Vzhledem ke končící platnosti eurolicencí u většiny dopravců v Libereckém kraji k 30. 4. 2014, dopravní úřad ve druhém čtvrtletí roku 2014 provedl výměnu eurolicencí u 104 dopravců v nákladní dopravě a současně vydal 732 opisů,! Uvedl vedoucí odboru dopravy Jan Čáp s tím, že v osobní dopravě pak bylo dopravním úřadem vydáno 28 eurolicencí a 78 opisů. Správní poplatek za vydání eurolicence činí 1.000 Kč a za vydání opisu 200 Kč.

Dopravní úřad upozorňuje na povinnost prokázání finanční způsobilosti pro rok 2014, kterou musí prokázat dopravci provozující dopravu velkými vozidly v termínu do 30. 7. 2014.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky