Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Druhý tubus libereckého tunelu čeká uzavírka, prověřování jeho stavu se o týden protáhne

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 04. 10. 2019 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Kvůli rekonstrukci opěrné zdi na silnici I/35 nad vozovnou Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce se v průtahu libereckým tunelem jezdilo dočasně obousměrně jen v té jeho části, která vede na Turnov. Rekonstrukce skončila v pátek 4. října. Během víkendu budou otevřeny oba tubusy tunelu, od pondělí pak povede obousměrný provoz naopak v druhé části tunelu ve směru na Děčín. Celý tunel by se měl definitivně otevřít nejpozději v neděli 13. října.

 „Podle původního plánu měla dopravní omezení v libereckém tunelu skončit už tuto neděli 6. října, ale složité práce na prověřování stavu tunelu a čištění silnice od oleje a dalších nečistot v té části, kterou se doteď jezdilo, ji o týden prodlouží. Děkujeme řidičům za shovívavost a trpělivost,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Provádění diagnostiky tunelu zadal správce silnice I. třídy — Ředitelství silnic a dálnic ČR. Výsledky měření poslouží pro přípravu projektu na kompletní rekonstrukci libereckého tunelu.

Po celou dobu uzavírky budou všechny sjezdy a nájezdy na silnici I/35 otevřeny, což znamená, že již bude otevřený nájezd na silnici I/35 ve směru na Děčín od Centra Babylon z Košické ulice.

V úterý 8. října by mělo dojít k plnému zprůjezdnění všech čtyř jízdních pruhů na silnici I/35 u Jeřmanic, kde se rekonstruoval mostu a měnil se povrch vozovky. Ředitelství silnic a dálnic již v současné době hledá zhotovitele na kompletní rekonstrukci mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn. Stavební práce by měly započít na jaře příštího roku a potrvají minimálně dvě stavební sezony.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky