Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Křižovatka Rádelský mlýn se uzavře 29. března. Řidiči se sem vrátí za rok v listopadu

Jan Mikulička

  • 04. 03. 2020 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Na více než rok a půl se musejí řidiči cestující mezi Libercem, Jabloncem a Hodkovicemi nad Mohelkou obrnit trpělivostí. V souvislosti s rekonstrukcí mimoúrovňové křižovatky státních silnic I/35 a I/65 u Rádelského mlýna nastane 29. března od 15 hodin úplná uzavírka tohoto dopravního uzlu. Skončí v listopadu 2021, což je oproti původním plánům o sedm měsíců dříve. K dispozici mezitím budou tři objízdné trasy.

„Jsem rád, že silniční správní úřad pečlivě posoudil navrhovaný harmonogram prací a zkrátil termín dopravního omezení. Chtěl bych požádat řidiče o trpělivost. Současná, bezmála padesát let stará podoba této křižovatky již neodpovídala bezpečnostním standardům a nevyhovovala současné intenzitě dopravy. Po rekonstrukci bude toto místo bezpečnější, s plynulým provozem,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek Jan Sviták.

Zhotovitel stavby, jímž je sdružení firem Eurovia CS, SaM a Integra stavby, původně žádal o celkovou uzavírku silnice I/65 do 2. července 2022. Silniční správní úřad se rozhodl povolit ji do 30. listopadu 2021. Pokud jde o dobu trvání celkového uzavření křižovatky, došel Krajský úřad Libereckého kraje k závěru, že při efektivním využití pracovní doby ve spojení s důslednou koordinací jednotlivých fází výstavby lze termín uzavírky zkrátit.

„Po posouzení harmonogramu stavební činnosti jsme přesvědčeni o tom, že některé práce plánované na rok 2022 lze provést buď za částečné uzavírky provozu anebo v souběhu s jinými pracemi v roce 2021,“ sdělil vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Zároveň s uzavírkou čekají řidiče také dopravní omezení v Jablonci nad Nisou. Proto byly stanoveny tři objízdné trasy. První, pro oblast Rýnovic, vede po silnicích I/35 a I/14 přes Liberec, druhá pro tranzitní nákladní dopravu míří z Turnova po silnici I/10 přes Železný Brod a Tanvald do jabloneckých Pasek, třetí objízdná trasa pro oblast Kokonína a Vrkoslavic bude značena po silnici II/287 přes Pěnčín a Maršovice.

Uzavírka citelně zasáhne i veřejnou hromadnou dopravu. Zaměstnanecká linka na trase Liberec – Rychnov u Jablonce nad Nisou povede objížďkou přes Jablonec nad Nisou. Další zaměstnaneckou linku z Jablonce přes Rychnov do Hodkovic nad Mohelkou obslouží menší vůz po trase z Rychnova přes Pelíkovice a Radoňovice.

Dálkové linky z Tanvaldu do Mladé Boleslavi, z Rokytnice nad Jizerou do Prahy, ale i komerční linka Jablonec nad Nisou – Praha povedou ve směru od Jablonce nad Nisou na Maršovice, Dalešice, Pulečný, Kopaninu, Frýdštejn, Jenišovice a turnovské Vesecko, kde budou najíždět na silnici I/10.

Objízdné trasy v PDF

 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky