Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj představuje česko-saskou železnici v nové publikaci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 11. 2014 16:59
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

V pořadí již pátou publikaci, tentokrát přibližující mezinárodní železnici, vydal v těchto dnech resort dopravy Libereckého kraje. Nese název „Mezinárodní železnice Liberec – Žitava – Varnsdorf“ a vydána byla u příležitosti dokončení projektu „LUBAHN“.

Projekt „LUBAHN“ - Realizace významných železničních zastávek na trati Liberec – Zittau – Varnsdorf – Seifhennersdorf je podpořen z programu Cíl3, přeshraniční spolupráce mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou. „Hlavním motivem, jak již název napovídá, je rozvoj této trati, tak aby se stala atraktivním železničním spojením,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že projekt byl realizován od 26. září 2012 do 30. října 2014.

Právě díky tomuto projektu, jehož celkové náklady dosahují cca 35,5 mil. Kč, bylo možné realizovat tři velké investiční akce na železniční trati č. 089. Jedná se o:
Liberec, 5. nástupiště – kompletní přestavba 5. nástupiště, zvýšení nástupiště, bezbariérový přístup, nový informační systém,
Varnsdorf staré nádraží – vybudování nové železniční zastávky,
Železniční stanice Mittelherwigsdorf – výstavba nových přístupových cest, osvětlení a úpravy prostranství u nádraží a zvýšení 3. nástupiště.

Resort dopravy již úspěšně vydal publikace „Letiště v Libereckém kraji“, „Historie železniční dopravy v Libereckém kraji 1859 – 2009“, „Vznik autoškol v Libereckém kraji“ a „Osobní lanové dráhy v Libereckém kraji“. Tato nejnovější publikace je navíc i v němčině. Pro vážné zájemce je k dostání na Odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky