Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj zabezpečí silnici v Semilech proti sesuvu a opraví ji

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 05. 2014 16:58
  • Doprava

Sdílet článek

Zajistit bezpečnost silniční dopravy na silnici II/289 v Semilech, na níž hrozí sesuv celé vozovky, je cílem projektu Krajské správy silnic LK, s nímž uspěla se žádostí do XLII. výzvy v rámci Operačního programu životní prostředí, prioritní osa 6.6 – prevence sesuvů a skalních zřícení na Státním fondu životního prostředí.

 

Silnice II/289 tvoří jednu ze dvou základních, nosných komunikací zajišťujících dopravní obsluhu města Semily.

V současné době je provoz na  tomto úseku ohrožen a v případě neprovedení zásahu hrozí uzavření  silnice, sdělila  Jana Vlčková, vedoucí oddělení dotací u KSS LK, p. o. 

 

Stavba podle ní  řeší  rekonstrukci této narušené a sesuté vozovky.

Polovina vozovky bude provedena nově v kompletní skladbě. Na pravé polovině vozovky se předpokládá frézování a následně pokládka nového krytu vozovky. Pro stávající propustek pod silnicí II/289 jsou navrženy úpravy na vtoku a výtoku.

Celkové stavební náklady činí 2.448.120,- Kč vč. DPH, z toho podíl kraje činí 10 % uznatelných nákladů. Stavbu na základě výběrového řízení  provede firma JOSTAV spol. s r.o.

„Zhotoviteli jsme předali staveniště 12. května a stavba by měla být nejpozději do poloviny září hotová,“ potvrdila Jana Vlčková.

 

V rámci Operačního programu životní prostředí, prioritní osa 6.6 na Státní fond životního prostředí  podal Liberecký kraj koncem dubna letošního roku další žádost - na projekt „III/28315 Turnov - zajištění stability komunikace“.

Nejpozději v srpnu letošního roku bychom měli obdržet rozhodnutí, zda  dotaci obdržíme,“ prozradil krajský  radní Vladimír Mastník, odpovědný za rezort dopravy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky