Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký tunel projde částečnou uzavírkou, omezení čeká řidiče i na Turnovsku  

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 26. 03. 2020 16:45
  • Doprava

Sdílet článek

Tradiční jarní běžnou údržbou projde liberecký tunel na silnici I/35. Částečná uzavírka začne v sobotu 4. dubna.  S omezením musí řidiči počítat nejpozději do úterý 7. dubna. Doprava pro oba směry bude vždy převedena do druhého tubusu tunelu. Na apríla se částečně omezí i provoz na silnici I/35 mezi Hnanicemi a Borkem. Důvodem je výstavba cyklostezky.

„Během čtyř dní projdou čištěním, mytím a sanací betonové konstrukce tunelu. Kvůli působení výfukových zplodin dochází ke korozi,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Údržba bude probíhat po částech. Doprava pro oba směry bude převedena vždy do druhého jízdního pásu silnice I/35. V termínu od 4. do 5. dubna přibližně do 20 hodin bude zcela uzavřen tubus ve směru na Prahu a od osmé večerní 5. dubna do 7. dubna dojde k uzavření tubusu ve směru na Děčín. Dopravní omezení skončí podle předpokladů nejpozději v 18 hodin.

V termínu od 1. dubna do 30. května dojde k částečné uzavírce provozu na silnici I/35 v úseku Hnanice – Borek. „Je tomu tak proto, že se podél silnice I/35 staví cyklostezka,“ doplnil Čáp.

Dopravní omezení je plánováno ve dvou etapách, Změna dopravního režimu bude ve dvou etapách, od 1. do 30. dubna je navrženo omezení a částečná uzavírka na křižovatce silnice I/35 se silnicí III/27921 vedoucí na Hrubou Skálu; provoz bude řídit semafor. Obdobně tomu bude od 1. do 31. května na křižovatce silnice I/35 se silnicí III/28116 na Troskovice.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky