Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Město podpoří provoz cyklobusu na trase Liberec – Bedřichov – Jablonec n. N. – Turnov

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 09. 2014 12:09
  • Doprava
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

 

(Zpráva Města liberec)Finančním příspěvkem ve výši 50.000 Kč pro společnost BusLine, a.s. podpoří statutární město Liberec pravidelnou přepravu cestujících s jízdními koly na trase Liberec – Bedřichov - Jablonec n. N. – Turnov v roce 2014.

Aktuálně o tom rozhodli liberečtí zastupitelé. Příjemce příspěvku bude mít povinnost nejpozději do 31. 1. 2015 předložit jeho vyúčtování. Finanční podpora bude poskytnuta z rozpočtu odboru sportu a cestovního ruchu. „Jsme rádi, že společnost BusLine nabízí občanům a návštěvníkům Liberce možnost přepravit se s jízdním kolem blíž k populárním trasám Jizerských hor a Českého ráje. Přeprava jízdních kol v prostředcích hromadné dopravy je moderní, ekologická a stále více oblíbená, neboť umožňuje cyklistům nechat auto doma a zpříjemnit si například výlet do Jizerských hor závěrečným dlouhým sjezdem do Liberce. Cyklobus je přínosem pro cykloturisty, kteří si svou dovolenou v Jizerských horách chtějí užít pouze na dvou kolech, tedy bez nutnosti nasedat do auta a zlepšuje podmínky těm cyklistům, kteří jezdí z Liberce do hor na kole po silnici a jsou dnes již velmi často předjížděni cyklisty-motoristy, dopravujícími se do hor vlastním autem,“ konstatoval náměstek primátorky pro územní plánování, rozvoj města a dotace Jiří Rutkovský.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky