Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Most v Zákupech bude kvůli rekonstrukci od prvního dubna na pět měsíců uzavřen

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 29. 03. 2019 00:00
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Od pondělí 1. dubna bude zcela uzavřena silnice III. třídy číslo 26834 v Zákupech v místní části města Kamenice. Důvodem je havarijní stav mostu. Uzavírka potrvá pět měsíců a vyžádá si omezení veřejné linkové autobusové dopravy. Celkové náklady na rekonstrukci mostu dosahují 5,1 mil. Kč. Stavba je financována z rozpočtu kraje.

Úplná uzavírka provozu na silnici III. třídy spojující město Zákupy a obec Brniště začne 1. dubna a skončí 31. srpna 2019. Důvodem dopravního omezení je rekonstrukce mostu, který převádí trasu silnice III/26834 přes původní koryto dnes již nefunkčního a zaslepeného náhonu, původně napájeného z nedaleké řeky Svitávky. V rámci rekonstrukce bude most přestavěný na propustek.

Omezením provozu na silnici budou přímo dotčeny spoje linek 500260 (pouze vybrané), 500262 a 500459 dopravce ČSAD Česká Lípa a.s. a dále spoje linek 500439 a 540449 dopravce COMPAG CZ s.r.o. Výlukové jízdní řády jsou dispozici na www.iidol.cz.

Spoje dotčených linek budou vedeny po obousměrné objízdné trase určené pro osobní vozidla a autobusy po silnici III/26836. Objízdné trasy pro nákladní dopravu jsou stanoveny obousměrně po silnicích II. třídy číslo 268, respektive 270 přes město Mimoň. Podrobnější vedení objízdných tras je k dispozici na www.dopravniinfo.cz.

Liberecký kraj v současné době vybírá zhotovitele na výstavbu severozápadního obchvatu města Zákupy, který odlehčí dopravě v centru města. Zahájení výstavby by mohlo začít ve druhé polovině roku. Předpokládané stavební náklady dosahují částky 58 mil. Kč. Kraj usiluje na novostavbu přeložky o získání dotace z Integrovaného regionální operační programu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky