Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na apríla se uzavře kvůli rekonstrukci silnice II/293 úsek Horka u Staré Paky – Studenec

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 03. 2014 14:54
  • Doprava

Sdílet článek

V loňském roce byla zahájena dlouho očekáváná rekonstrukce silnice II/293 - úseku silnice Studenec – Horka u Staré Paky – (křižovatka II/293 se silnicí I/16) – až po km 2, 760 (Studenec – pošta). Na zimní období byla silnice provizorně v provozu, avšak od 1. 4. 2014 se bude na opravách pokračovat.

„Rekonstrukce si vyžádá úplnou uzavírku silnice II. třídy až do 30. června,“ uvedl krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že v období od 1. dubna do 21. dubna bude úplně uzavřen úsek silnice II/293 od křižovatky se III/2932, která vede na Bukovinu, po křižovatku se silnicí III/2934, která vede na Levínskou Olešnici.

„Od 22. dubna bude úplná uzavírka celého rekonstruovaného úseku silnice II/293,“ doplnil.  

Stavba je financována ze 75-ti % ze státních prostředků a z 25-ti % z prostředků Libereckého kraje. Vláda ČR zařadila projekt „Rekonstrukce silnice Horka u Staré Paky - Dolní Branná“, do kterého patří i silnice II/293, mezi priority Ministerstva dopravy a Státního fondu dopravní infrastruktury. Toto rozhodnutí nabylo účinnosti na základě oficiálního potvrzení představitelů společnosti ŠKODA AUTO a.s., o závazném rozhodnutí zmodernizovat a rozšířit závod ve Vrchlabí.

 

Stavba je realizována společností M-Silnice a.s., která vyhrála výběrové řízení za celkové stavební náklady 52 150 775 Kč. Předpokládaná cena zakázky činila 93 170 000 Kč. Administrací tohoto projektu je pověřen Královehradecký kraj a to na základě smlouvy o spolupráci, kterou schválily Zastupitelstva obou krajů v roce 2012.

Na území Libereckého kraje jsou v rámci výše uvedeného projektu zahrnuty následující silnice: silnice II/293 v délce 4,86 km a to v části od křižovatky se silnicí I/16 až po křižovatku se silnicí II/295 a silnice II/295 v části od křižovatky se silnicí II/293 až po hranici krajů. Celková délka řešených úseků na území Libereckého kraje je 7,88 km

„Na rekonstrukci zbylých úseků v současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele staveb. S fyzickou realizací rekonstrukcí dalších úseků se uvažuje v roce 2015,“ uzavřel radní.  

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky