Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Benecko vyjedou pracovní stroje

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 06. 2016 08:09
  • Doprava
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Nutná a dlouho očekávaná rekonstrukce silnice III/28626 na Benecku začne příští týden. V souvislosti s opravou dvou havarijních úseků bude komunikace v úseku Štěpanická Lhota-Benecko, Skalka zcela uzavřena. Omezení se také dotkne veřejné autobusové dopravy. Stavba za téměř 19,7 mil. Kč má být dokončena nejpozději v polovině října letošního roku.

Pracovat se začne v pondělí 13. června. „Rekonstruovat se budou dvě havarijní části silnice III. třídy, konkrétně úseky od km 0,500 –1,800 a km 2,800 – 4,100, které se nacházejí mezi Štěpanickou Lhotou a Beneckem. Současně s rekonstrukcí krytu komunikace bude provedena oprava odvodňovacích prvků, propustků a úprava zeleně. Rovněž se naistalují jednostranná svodidla, vodorovné dopravní značení a směrové sloupky,“ popisuje práce krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Na základě výběrového řízení rekonstrukci silnice provede společnost M-SILNICE a.s. za 19.697.172,61 Kč vč. DPH. Plánovaný termín dokončení stavby je 12. 10. 2016.

Uzavírka si vyžádá omezení ve veřejné linkové dopravě. Dotkne se linek č. 670948, 670949 a 670990 dopravce BusLine a.s., 690990 dopravce OSNADO spol. s r.o. (celkem 10 spojů v pracovní den, 8 spojů o víkendech).

Popis opatření:

Dotčené spoje linky 670948 budou na Benecku ukončeny namísto obvyklého polookružního zakončení standardním způsobem otočkou v zastávce Benecko, Skalka. Sem budou vždy svedeny z křižovatky silnic číslo III/28624 a III/28626 (zast. Benecko, Štěpanická Lhota, Prakovice) obousměrně po silnici číslo III/28624 přes Mrklov a následně po silnici číslo III/28626 až do zastávky Benecko, Skalka, kde budou ukončeny/výchozí.

Dotčené spoje linek 670949, 670990 a 690990 budou odkloněny z křižovatky silnic číslo III/28624 a III/28626 (zast. Benecko, Štěpanická Lhota, Prakovice) po silnici číslo III/28624 přes Mrklov a z Mrklova, na Křížovkách zajedou závlekem po silnici číslo III/28626 do zastávky Benecko, Skalka a zpět, dále budou pokračovat z Mrklova, na Křížovkách již po pravidelné trase směr Vrchlabí.

Z důvodu objízdné trasy dojde k dočasnému neobsloužení/rozšíření obsluhy zastávek u linek:

Benecko, Štěpanická Lhota, u lomu – dočasně neobsluhována spoji dotčených linek bez náhrady, cestující budou odkázáni na nejbližší obsluhovanou zastávku Benecko, Štěpanická Lhota, Prakovice (vzdálenou cca 900 m).

Benecko, Štěpanická Lhota, Alfonska – dočasně neobsluhována spoji dotčených linek, cestující budou odkázáni na nejbližší obsluhovanou zastávku Benecko, Skalka (vzdálenou cca 1,1 km).

Benecko, Mrklov, u Bubeníků a Benecko, Mrklov, has. zbroj. – dočasně obsluhovány také odkloněnými spoji linky 670949.

V letošním roce se opravy dočkají i další úseky silnice III/28626 na Benecku. Konkrétně mezi Beneckem a Mrklovem. První úsek je dlouhý 800 metrů a komunikace se nachází v intravilánu obce Benecko, v křižovatce s místní komunikací k objektu č. p. 100, a konec úseku je v intravilánu Benecka u objektu č. p. 37 (hotel Kubát).

Začátek opravy druhého úseku komunikace se nachází v intravilánu obce Benecko, u objektu č. p. 37 (hotel Kubát), a konec úseku je v intravilánu Benecka za objektem č. p. 46 u svislé dopravní značky. Tento úsek je dlouhý 955 metrů.

„Oba úseky projdou nutnou údržbou, která zahrnuje obnovu nezpevněných krajnic, pročištění nezpevněných rigolů a příkopů, celoplošnou opravu krytu vozovky, instalaci vodorovného dopravního značení a pročištění propustků,“ říká radní Mastník s tím, že zahájení stavebních prací závisí na povolení uzavírky silničním správním úřadem, kterým je Městský úřad Jilemnice.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky