Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Frýdlantsku budou do konce června jezdit vlaky nižší kvality

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 06. 2019 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Společnost České dráhy musí z důvodu nedostatečného počtu vozidel a oprav techniky od pátku 7. června až do začátku prázdnin omezit kvalitu vlaků na Frýdlantsku. Liberecký kraj má s dopravcem České dráhy uzavřenu smlouvu na zajištění regionální dopravní obslužnosti na Jizerskohorské železnici na období let 2009–2026. Jezdí zde nízkopodlažní moderní vozidla typu Stadler Regiospider, během června je však dočasně nahradí vlaky Regionova.

„V souladu se smlouvou musí mít České dráhy k dispozici 15 vozidel a 2 záložní soupravy. K dočasnému snížení kvality služeb na Jizerskohorské železnici musí České dráhy přistoupit z důvodu plánovaných i neplánovaných oprav techniky na vozidlech typu Stadler Regiospider. Liberecký kraj tato situace příliš netěší. Budeme nadále trvat na plnění smluvních podmínek. Věřím však, že to cestující pochopí a využijí náhradní vlaky Regionova bez omezení,“ vysvětlil Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort doprav, investic a veřejných zakázek.

Od pátku 7. června do 30. června zajistí České dráhy provoz na linkách L6 Liberec–Černousy, L61 Liberec – Jindřichovice pod Smrkem a L62 Liberec – Bílý Potok pod Smrkem náhradními vozidly typu Regionova. Některá náhradní vozidla nebudou vybavena prodejním automatem a „znehodnocovači“ jízdenek. Cestující budou odbaveni bez přirážky přímo ve vlaku. Liberecký kraj, který dopravu na Jizerskohorské železnici objednává, současně jedná s dopravcem o nápravě. Podrobné informace k omezení kvality služeb budou uveřejněny na adrese www.iidol.cz.

Liberecký kraj bude nadále vyžadovat dodržení smluvních podmínek, případné nenasazení jiných vozidel bude vykazovat jako neplnění smluvních podmínek. Kromě vozby bude objednatel sledovat i nedodržení plánované kapacity.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky