Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nákladní vozidla neprojedou v případě sněhové kalamity přes Albrechtice

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 09. 2016 15:06
  • Doprava

Sdílet článek

Na úseku silnice I. třídy číslo 13 mezi Mníškem a Frýdlantem budou před zimním obdobím nainstalovány sklopné uzavírací dopravní značky kvůli zákazu vjezdu všech nákladních vozidel. K zákazu dojde v případě předpovědi kalamitních situací.

Ředitelství silnic a dálnic ČR, které je správcem této pozemní komunikace, připravuje na základě příkazu Krajského úřadu Libereckého kraje projekt na umístění sklopného uzavíracího dopravního značení B 4, včetně předběžných informativních značek IP 22. Jejich prostřednictvím budou řidiči s předstihem upozorněni na zákaz vjezdu všech nákladních vozidel.

Dopravní značení zakazující vjezd nákladních vozů na úsek silnice mezi Mníškem a Frýdlantem bude aktivováno v případě předpovědi kalamitních situací, ve kterých nebude možné Ředitelstvím silnic a dálnic ČR zajistit sjízdnost komunikace, zejména ve stoupání u Albrechtic. „Řidiči budou informativním svislým dopravním značením upozorněni na uzavření tohoto úseku silnice již na státní hranici v obci Habartice a na mimoúrovňové křižovatce se silnicí I. třídy číslo 35 u Svárova, a to právě z toho důvodu, aby mohli využít průjezd do Polska u Hrádku nad Nisou,“ popisuje vedoucí odboru dopravy Jan Čáp.

Opatření by mělo zajistit dostupnost Frýdlantského výběžku pro osobní vozidla, pokud dojde ke kalamitním situacím. Již v minulosti byl obdobný systém nainstalován také na silnici I. třídy číslo 10 před státní hranicí v Harrachově, kde se opatření osvědčilo.

„Úplné omezení tranzitní nákladní dopravy na úseku silnice mezi Mníškem a Frýdlantem není podle současné legislativy možné. Podle zákona o pozemních komunikacích slouží silnice I. třídy pro dálkovou mezistátní dopravu. K omezení dopravy může dojít pouze v případě snížené zatížitelnosti mostů nebo propustků,“ dodává Jan Čáp.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky