Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Okružní křižovatka ve Stráži pod Ralskem zná svého zhotovitele

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 05. 2018 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Schválením smlouvy o provedení stavby na výstavbu okružní křižovatky na silnici II/278 ve Stráži pod Ralskem byl ukončen výběr zhotovitele. Veřejná zakázka bude mít celkem 2 investory. Předpokládané náklady dosahují 27,7 milionu korun, z toho 9,8 milionu korun jsou náklady města Stráž pod Ralskem. Stavbu v letošním roce zhotoví společnost SaM silnice a mosty a.s. Cílem Libereckého kraje je získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Žádost již úspěšně prošla formálním hodnocením Centra pro regionální rozvoj ČR. 

Rada Libereckého kraje rozhodla o výběru dodavatele na akci Silnice II/278, okružní křižovatka ve Stráži pod Ralskem. „Kromě Libereckého kraje je dalším investorem akce Město Stráž pod Ralskem,“ upozornil Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy a investic. Cílem záměru je přestavba stávající průsečné křižovatky silnic II/278 X III/27241 a místní komunikace na hranici zastavěného území města na malou okružní křižovatku. „Součástí stavby je nasvětlení nové okružní křižovatky, výstavba místa pro přecházení, rekonstrukce mostu na místní komunikaci a vybudování smíšené stezky pro pěší a cyklisty. Zároveň bude vyměněno veřejné osvětlení podél místní komunikace,“ zdůraznil Pieter. Hejtman Libereckého kraje Martin Půta dodal: „Oceňuji spolupráci s městem, které zaplatilo projektovou dokumentaci.“

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činila 32,03 milionu korun, nejnižší nabídka je 27,7 milionu korun. Liberecký kraj již podal v této věci žádost do IROPu s tím, že nyní probíhá očekávané hodnocení. Na jeho základě by mělo být vydáno rozhodnutí o přidělení dotace. „Kraj nebude čekat na konečné rozhodnutí a zahájí stavbu s předstihem tak, aby stavba byla dokončena v letošním roce,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro resort dopravy a investic.

Liberecký kraj zatím dokončil dvě silniční akce z IROPu, a to rekonstrukci silnice II. třídy v Oknech na Českolipsku a první etapu rekonstrukce silnice II. třídy v Jablonném v Podještědí. V červnu letošního roku bude dokončena výstavba okružních křižovatek v Semilech, včetně humanizace Bořkovské ulice.

Na jaře letošního roku byla zahájena druhá etapa rekonstrukce silnice II. třídy v Jablonném v Podještědí a humanizace silnice II. třídy v ulici Čs. Legií v Jilemnici. V současné době probíhá výběr zhotovitele na rekonstrukci silnice II/610 z Turnova na hranice kraje. Dále se připravuje podání žádosti na rekonstrukci Žižkovy ulice v Jilemnici, kde se podařilo získat stavební povolení. V srpnu letošního roku by mělo být vydáno stavební povolení na humanizaci silnice III. třídy v Oldřichově v Hájích. Tyto akce by měly být uskutečněny v příštím roce, stejně jako rekonstrukce silnice II. třídy z Mimoně do Ralska.

IROP_logo

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky