Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Omezení provozu na silnici I/14 z Vratislavic n. N. do Jablonce n. N.

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 06. 2014 19:53
  • Doprava

Sdílet článek

Rekonstrukce tramvajové trati z Liberce do Jablonce nad Nisou si vyžádá větší rozsah dopravního omezení než dosavadní stavební práce. Začne v pondělí 23. června 2014.

V další části stavby bude celkově opraven most přes Lužickou Nisu v Jablonci nad Nisou, po kterém kromě tramvajové trati vede i silnice I. třídy číslo 14 do Vratislavic nad Nisou. V první fázi rekonstrukce mostu, která bude probíhat od pondělí 23. 6. 2014 do pondělí 28. 7. 2014, se opraví část přilehlá k tramvajové trati. Z tohoto důvodu se uzavře pravý jízdní pruh ve směru od Liberce, a to pro všechna vozidla. Ve směru od Jablonce nad Nisou bude silnice nadále uzavřena pouze pro vozidla nad 3,5 tuny s výjimkou dopravní obsluhy, autobusů linkové dopravy a MHD.

Objízdná trasa pro osobní automobily jedoucí od Liberce povede ulicemi Plynární, Pasířská, Havlíčkova, Vodní a U Nisy, kde se napojí na původní trasu silnice I/14 (ulice Liberecká nebo Budovatelů). Autobusy linkové dopravy a náhradní dopravy za tramvaj budou jezdit uzavřeným úsekem obousměrně. „Je nutné dbát zvýšené opatrnosti při průjezdu a sjezdu z okružní křižovatky. Autobusy pojedou v protisměru, mohlo by zde dojít ke střetu nebo ucpání zúženého místa,“ upozorňuje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že rychlost při výjezdu z okružní křižovatky bude proto omezena na 10 km/h.

Po dokončení této fáze začnou práce na druhé straně mostu, která si opět vyžádá změnu organizace dopravy. Předpokládaný termín dokončení opravy celého mostu je 15. 9. 2014.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky