Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Opravená silnice v Hájích nad Jizerou bude otevřena od této soboty, za provozu budou ještě probíhat další práce

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 10. 2015 10:52
  • Doprava

Sdílet článek

Zpevnění skalního masivu oddálilo zprovoznění krajské silnice II/292 v Hájích nad Jizerou. Kvůli rekonstrukci kilometrového úseku musí motoristé od začátku letošních letních prázdnin využívat objízdné trasy. Pro veškerou dopravu bude komunikace opět otevřena od soboty 24. října, řidiči však musí ještě počítat s omezením.

Stavební práce zahrnují prodloužení gabionové zdi, odvodnění příkopu podél komunikace včetně obnovy a doplnění uličních vpustí, rekonstrukci propustků, výměnu silničních svodidel, odfrézování a pokládku nové vrstvy vozovky. „Součástí rekonstrukce bylo také zabezpečení skalního masivu nad silnicí pomocí ocelových sítí. V průběhu prací ale byla zjištěna značná nestabilita 25 metrového úseku, což vyžadovalo změnu technologie kotvení a užití jiného typu ocelových sítí. Silnice tedy bude průjezdná, pouze ve vymezeném úseku bude kvůli bezpečnosti provoz možný v jednom jízdním pruhu, upozorňuje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Pokud to klimatické podmínky dovolí, práce na zabezpečení skalního masivu budou dokončeny ještě v letošním roce. Se zprůjezdněním silnice II/292 pro veškerou dopravu se ale počítá od 24. října. K zúžení do jednoho jízdního pruhu dojde podél nezabezpečeného skalního masivu v délce cca 40 metrů, kde bude dopravním značením upravena přednost před protijedoucími vozidly.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky