Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Práce na obchvatu Dubé upraví jízdní řády autobusů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2015 16:34
  • Doprava

Sdílet článek

Výstavba silničního obchvatu v Dubé na Českolipsku zcela uzavře silnici III/2601. Dopravní omezení se tak dotkne i autobusové linky 500 281 Dubá - Holany - Česká Lípa, na které musí od pátku 9. října pravděpodobně do pondělí 30. listopadu cestující počítat s výlukovým jízdním řádem.

Veškeré spoje budou vedeny po objízdné trase po silnici II/260 a III/2602 přes Zátyní a Lhotu (v pátek 9. 10. ranní spoje č. 1 a 3 z Dubé a spoj č. 4 z České Lípy pojedou ještě po přímé trase, výlukový jízdní řád bude v platnosti od 7:00 hodin). Z tohoto důvodu dochází k prodloužení jízdní doby a úpravám časů odjezdů vybraných spojů o několik minut. Ve dnech 2. listopadu až 14. listopadu zároveň dojde k uzavírce i na této objízdné trase, během těchto dní bude autobusová linka vedena přes Drchlavu.

Nový obchvat silnice I/9 bude měřit více než 3 km a vyvede tranzitní nákladní dopravu z centra města Dubá. Stavba je financována ze státního rozpočtu, celkové náklady činí cca 608 mil. Kč. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic ČR. 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky