Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Práce na rekonstrukci silnic u Studence a Dolní Branné se opět rozjedou v polovině března

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 02. 2015 13:50
  • Doprava

Sdílet článek

Rekonstrukce silnic II/293 a II/295 u Studence a Dolní Branné na Jilemnicku bude pokračovat pravděpodobně od 16. března. Stavební práce na jedné z důležitých přístupových tras do západní části Krkonoš potrvají do podzimu letošního roku a vyžádají si výrazná dopravní omezení.

Stavba je realizována ve spolupráci s Královéhradeckým krajem v rámci státní dotace na rozšíření závodu ŠKODA AUTO ve Vrchlabí. Vláda ČR svým usnesením z roku 2008 zařadila projekt „Rekonstrukce silnice Horka u Staré Paky - Studenec – Dolní Branná“ mezi priority Ministerstva dopravy a souhlasila s použitím prostředků státu na realizaci tohoto projektu, a to do výše 75 % celkových investičních nákladů. Na území Libereckého kraje jsou v rámci výše uvedeného projektu zahrnuty následující silnice:

Silnice II/293 v délce 4,86 km v části od křižovatky se silnicí I/16 po křižovatku se silnicí II/295 a silnice II/295 v části od křižovatky s II/293 až po hranici krajů. Celková délka řešených úseků na území Libereckého kraje je 7,88 km.

„Již v září roku 2013 byla zahájena realizace prvního úseku silnice II/293 v části Horka u Staré Paky – Studenec - kostel, který byl zcela dokončen v loňském roce. Rekonstrukce zbylého úseku silnice II/293 ke křižovatce se silnicí II/295 ve Studenci a oprava celého úseku silnice II/295 na území Libereckého kraje začala vloni na podzim. Stavbaři se sem opět vrátí zhruba v polovině března, začátek prací bude samozřejmě záviset na ukončení zimního počasí,“ informuje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že kompletní rekonstrukce silnic by měla být dokončena letos nad podzim.

Součástí stavby na silnici II/295 je kromě rekonstrukce povrchu a nového odvodnění komunikace v celé délce i vybudování nového stoupacího pruhu pro pomalá vozidla včetně meteostanice. Ta umožní lepší zajištění zimní údržby silnice a v nehodovém místě přinese řidičům přesnější informace o stavu vozovky.

„Stavební práce stejně jako v loňském roce zkomplikují dopravu. Řidiče proto žádáme o shovívavost a pochopení s potřebným dopravním omezením,“ doplňuje radní Mastník.

Přehled předpokládaných termínů pro uzavírky a vedení objízdných tras:

- Silnice II/293 v úseku od křižovatky se silnicí III/2933 u místní pošty po křižovatku se silnicí II/295 na Špici bude úplně uzavřena pro veškerou dopravu od 16. 3. 2015 do 28. 5. 2015. Objízdná trasa pro osobní dopravu povede obcí Studenec po silnici III/2933 a III/2934.

- Silnice II/295 bude uzavřena pro veškerou dopravu v úseku od Studence do Dolní Branné, a to v termínu od 16. 3. 2015 do 30. 10. 2015. Objízdná trasa pro místní osobní dopravu bude vedena po silnici III/2951 ze Zálesní Lhoty na Martinice v Krkonoších. Objízdná trasa pro nákladní dopravu bude během stavby vedena ze Studence směrem na Jilemnici, Hrabačov, Vrchlabí a dál bude pokračovat na Kunčice nad Labem, Hostinné, Dolní Kalnou až na Horku u Staré Paky. 

Celkové náklady na rekonstrukci uvedených úseků silnic na území Libereckého kraje činí přibližně 105.500.000 Kč s DPH, z toho podíl Libereckého kraje je 26.500.000 Kč s DPH. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky