Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce mostu na státní silnici u Zahrádek omezí dopravu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 07. 2020 11:41
  • Doprava

Sdílet článek

Z důvodu stavebních prací na mostech u obce Zahrádky na Českolipsku dojde k úplné i částečné uzavírce provozu na silnici I/9. Ten bude zcela uzavřen ve dnech 4. – 6. 7. 2020 a 10. – 12. 7. 2020. Mimo tyto termíny tam bude silniční provoz veden kyvadlově, nejprve po mostním provizoriu a následně po opravené polovině vozovky obou mostů. Krajský úřad Libereckého kraje povolil dopravní omezení do konce října letošního roku. Investorem akce je Ředitelství silnic a dálnic České republiky.

Prohlídky mostů na silnici I/9 u obce Zahrádky ve směru na Jestřebí odhalily, že oba objekty jsou ve špatném technickém stavu. To si vyžádalo omezení jejich zatížitelnosti i omezení silničního provozu. Na základě toho zajistilo Ředitelství silnic a dálnic ČR projektovou dokumentaci na rekonstrukci obou mostů.

Termín částečné uzavírky provozu byl stanoven od umístění prvního mostního provizoria, nejdříve od 7. 7. 2020 a nejpozději do 31. 10. 2020.

„Poté bude nutné úplně uzavřít provoz silnice I/9 v úseku Zahrádky–Jestřebí. Výstavba mostních provizorií proběhne ve dnech 4. – 6. 7. 2020 a ve dnech 10. – 12. 7. 2020,“ vysvětlil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Po tuto dobu je stanovena objízdná trasa následovně. Povede od Doks a Dubé – v Jestřebí po silnici III/26832 směr na Zákupy a dále po silnici II/268 Zákupy–Svojkov na křižovatku se silnicí III/26845, po silnici III/26845 do Nového Boru, Pihele na silnici I/9.

Objízdná trasa pro vozidla od Děčína, Litoměřic bude vedena po silnici I/9 do Nového Boru, Pihele, a dále po silnici III/26845, silnici II/268 Svojkov–Zákupy, silnici III/26832 Božíkov–Srní– Provodín–Jestřebí na silnici I/9 a I/38.

„Na Českolipsku již probíhají i další dopravní omezení na krajské silniční síti. Největších z nich jsou na silnicích II. třídy v České Lípě a v Dobranově, kde probíhá kompletní rekonstrukce mostu v úseku Mimoň–Ralsko a kde dojde ke kompletní obnově povrchu silnice. Obě akce jsou spolufinancovány z Integrovaného regionálního operačního programu a budou dokončeny v roce 2021,“ uzavřel Jan Sviták, náměstek pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.   

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky