Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce silnice v Bozkově pokračuje od pondělí 13. dubna

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 04. 2015 13:43
  • Doprava
  • Magazín

Sdílet článek

Oprava další části silnice III/2887 v Bozkově začne v pondělí 13. dubna. Tyto stavební práce navazují na dva úseky, které byly zrekonstruovány již v roce 2013, a vyžádají si uzavření průjezdu obcí pro tranzitní dopravu. Omezení potrvá pravděpodobně do konce letošního června.

Rekonstrukce se týká úseku o délce 216 m. Během oprav bude odstraněna stávající konstrukce ze žulové dlažby a zhotovena nová. Součástí je úprava šířkového uspořádání komunikace včetně rekonstrukce systému odvodnění a výškové úpravy zpevněných ploch před okolními objekty. „Stavba je spolufinancována z 85% dotace Státního fondu dopravní infrastruktury, přičemž celkové náklady činí 2.980.000 Kč včetně DPH. Realizaci bude provádět společnost EUROVIA CS,“ uvádí krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Opatření v jízdních řádech:
Autobusům na lince 951 (Rokytnice n. Jiz. – Jablonec n. Jiz. – Vysoké n. Jiz. – Bozkov – Semily) bude umožněn průjezd po místních komunikacích přes parkoviště u hasičské zbrojnice, kolem hřbitova a mateřské školy dolů úvozem (při jízdě ze Semil). Zastávka Bozkov se kvůli nedostatku prostoru na návsi přemístí na cca 250 m vzdálené parkoviště u hasičské zbrojnice. Výlukový jízdní řád pro tuto linku nebude vydáván.

Veškeré spoje víkendové linky 930 (Rokytnice n. Jiz. – Jablonec n. Jiz. – Vysoké n. Jiz. – Semily – Turnov – Praha) budou odkloněny po silnici II/289 přes Příkrý. Pro spojení na Vysoký/do Semil z Roztok, Jesenného, Staré Vsi, Bozkova a Podbozkova lze využít nových víkendových spojů na lince 951. 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky