Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice v Mříčné, Janově nad Nisou a Roztokách u Jilemnice se dočkají nového povrchu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 11. 2019 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Liberecký kraj zahájil výběr firem, které zrekonstruují krajské silnice v roce 2020. Nově kraj hledá firmy na opravu havarijních úseků silnic v Mříčné, Janově nad Nisou a Roztokách u Jilemnice. Předpokládaná hodnota zakázek činí 177 milionů korun. Letos v prosinci kraj plánuje zahájit ještě další výběrová řízení na opravy havarijních mostů. Začne s nimi, pokud splní podmínky získání dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

„Celková délka úseků, které chceme v Mříčné, Janově nad Nisou a Roztokách u Jilemnice opravit, činí 10 kilometrů. Rekonstrukce se dočkají i čtyři mosty. Předpokládaná hodnota prací dosahuje 177 milionů korun. Pokusíme se získat na tyto rekonstrukce dotaci u Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Nejnáročnější stavbou bude rekonstrukce silnice III/28411 v Roztokách u Jilemnice, kde dojde ke kompletní výměně povrchu vozovky včetně odvodnění. Vybraná firma opraví úsek v délce 4,715 kilometru a postaví zcela nový železobetonový most. Předpokládané náklady dosahují 126 milionů korun.

K rekonstrukci silnice by mělo v příštím roce dojít také v Mříčné. Celková délka úseku přesahuje dva kilometry. Součástí stavby bude i rekonstrukce dvou mostů a pěti stávajících zdí a propustků. Odhadované náklady jsou 37,6 milionu korun.

V Janově nad Nisou se dočká opravy vozovka silnice III/29032 od křižovatky se silnicí III/29029 u bobové dráhy až po křižovatku směrem na Jindřichov a Horní Maxov. Celková délka úseku je 1,804 kilometru. Oprava by měla vyjít zhruba na 13,9 milionu korun.

Letos se nepodaří dokončit humanizaci silnice III. třídy v Oldřichově v Hájích, rekonstrukci silnice II. třídy v úseku Doksy–Dubá, silnice III. třídy v úseku Cvikov–Lindava a silnice II. třídy v Roprachticích na Semilsku.

Celkové investice do oprav krajských silnic přesáhly v letošním roce včetně státních a evropských dotací jednu miliardu. V příštím roce plánuje kraj ze svého rozpočtu vyčlenit na rekonstrukce komunikací minimálně 300 milionů korun.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky