Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice v Troskovicích dostane kompletně nový povrch

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 08. 2017 15:52
  • Doprava
  • Sociální

Sdílet článek

Silnice III. třídy číslo 28115 v Troskovicích v Českém ráji se začne v pondělí 14. srpna rekonstruovat. Modernizací projde skoro dvou a půl kilometrový úsek od Troskovic po hranici Libereckého a Královéhradeckého kraje. Stavba za 27 mil. Kč bude probíhat ve třech etapách a vyžádá si úplnou uzavírku provozu, která se dotkne i sezónního spoje autobusové linky z Turnova do Troskovic. Práce skončí nejpozději 22. prosince 2017.

Předmětem rekonstrukce silnice v délce 2,453 km je výměna porušené živičné a konstrukční vrstvy vozovky. Dojde k obnově odvodnění, propustků, doplnění záchytných systému a rozšíření komunikace vyztužením svahu. Součástí stavby bude i nové vodorovné dopravní značení a zároveň kompletní výměna svislého dopravního značení za nové. Údržbové práce budou provedeny i na krátkém úseku silnice III/28116 v místě křižovatky se silnicí III/28115.

Vzhledem k rozsahu si rekonstrukce vyžádá úplnou uzavírku provozu. Objízdná trasa povede po silnici I/35 a silnici III/28116 nebo I/35 a III/27921 a III/28115 podle jednotlivých etap. Uzavírka se dotkne i sezonního spoje autobusové dopravy linky číslo 670 391 Turnov – Troskovice. Autobusy budou odkloněny po obousměrné objízdné trase.

„Náklady na kompletní rekonstrukci jsou 26.944.921 Kč, což je 74 procent předpokládané hodnoty veřejné zakázky. Stavbu navíc z našeho rozpočtu hradíme jen částečně, podařilo se nám získat státní dotaci, a tak je z 85 procent financována se Státního fondu dopravní infrastruktury,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. Rekonstrukci provede společnost M-SILNICE a.s.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky