Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice ve Starých Splavech dostává nový povrch

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 07. 2015 16:22
  • Doprava
  • Magazín

Sdílet článek

Na kompletní rekonstrukci další krajské silnice III/0381 se pracuje v těchto dnech ve Starých Splavech. Do konce léta bude mít nový povrch úsek dlouhý skoro 2,5 km od křižovatky se silnicí I/38 po odbočku na místní komunikaci U Hájenky. Řidiči musí počítat s dopravním omezením.

Rekonstrukce je rozdělena na tři části podle typu úpravy jednotlivého úseku silnice. „V rámci stavby dojde k položení nového asfaltového krytu vozovky, výměně ložných vrstev a uličních vpustí, vyčištění odvodňovacích příkopů, obnově propustků, dosypání krajnic a k úpravě a doplnění svislého i vodorovného dopravního značení,“ popisuje stavební práce krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že v úseku železničního přejezdu (0,692 - 1,250 km) bude také provedena kompletní výměna konstrukce vozovky kvůli nestabilitě podloží a nekvalitní stávající podkladní vrstvě.

Součástí stavebních práce je rovněž oprava chodníků včetně provedení vodicích prvků pro nevidomé, dále výměna stožárů veřejného osvětlení, výstavba nových stožárů u přechodů pro chodce a obnova vodovodního řadu.

„Tato stavba je dalším dobrým příkladem spolupráce kraje, obce a Severočeské vodárenské společnosti. Obec Doksy, pod kterou část Staré Splavy patří, nechala zpracovat projektovou dokumentaci a zafinancovala opravu chodníků a výměnu veřejného osvětlení ve výši 2,7 mil. Kč. Severočeská vodárenská společnost před rekonstrukcí komunikace pak v úseku 0,670-1,250 km vyměnila stávající vodovodní řad a kanalizaci,“ doplnil hejtman LK Martin Půta.

Stavbu na základě výběrového řízení provádí Vodohospodářské stavby, společnost s ručením omezeným, a Silnice Žáček s.r.o. za více než 21,5 mil. Kč včetně DPH. Akce je financována z Operačního programu Regionální operační program NUTS II Severovýchod, z podílu EU ve výši 100 % uznatelných výdajů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky