Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tanvaldská ulice ve Vratislavicích bude od pondělí 1. 9. na tři týdny částečně uzavřena

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 08. 2014 14:43
  • Doprava
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Provoz na silnici I/14 z Liberce do Jablonce nad Nisou se od pondělí 1. 9. 2014 poněkud zkomplikuje. Ve Vratislavicích nad Nisou – Tanvaldské ulici, v úseku od lékárny směrem k pivovaru, dojde k úplné uzavírce této státní silnice. Uzavírka začne v dopoledních hodinách, ranních školních spojů se tedy nedotkne.

Důvodem omezení je rekonstrukce tramvajové trati, se kterou souvisí oprava souběžné silnice I/14. Právě v pondělí 1. 9. 2014 bude zahájena stavba, díky které se stávající křižovatka u lékárny rozšíří, tak aby bylo možné vytvořit odbočovací pruhy. Vzhledem k rozsahu stavby je nutné tuto silnici zcela uzavřít. Objízdná trasa povede Rochlickou ulicí a přes silnici I/14H (Liberec - Kunratice). Uzavírka potrvá do 21. 9. 2014, následně by měl být uzavřen úsek silnice I/14 mezi ulicemi Rochlická a Dlouhomostecká.

Uzavírka neomezí přístup k žádné provozovně. Náhradní autobusová doprava za tramvaje X5 a X11 bude jezdit ve stávající trase uzavřeným úsekem a její zastávky zůstanou beze změn. Ostatní linky veřejné autobusové dopravy pojedou po objízdné trase Rochlickou ulicí a obslouží všechny autobusové zastávky, kromě zastávky Vratislavice nad Nisou, lékárna - ve směru od Liberce. Místo ní bude zřízena náhradní autobusová zastávka v Rochlické ulici.

Úpravy křižovatky ulic Tanvaldské a Rochlické zvýší bezpečnost a plynulost silničního provozu v problematickém místě. Především pak chodců, pro které budou vybudovány nové přechody včetně silničních ostrůvků a osvětlení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky