Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Turistické autobusy v Českém ráji přepravily o tisíce turistů víc než loni

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 14. 11. 2019 00:00
  • Doprava
  • Sociální

Sdílet článek

Řadu novinek pro cestující přinesla letošní sezona turistických autobusů v Českém ráji, které přepravují pěší i cyklisty. Vyhodnocení provozu po jejím ukončení přineslo pozitivní výsledky; ve vylepšeních a úpravách se bude pokračovat i v sezoně příští.

„Letošní pojetí autobusové dopravy v tomto turisticky oblíbeném regionu se oproti předchozím letům výrazně pozměnilo a ukázalo se, že jde o správné rozhodnutí. Zatímco v předchozí sezoně přepravily turistické autobusy v Českém ráji přes 14 tisíc cestujících, letos jich bylo téměř 24 tisíc,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro rezort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Došlo k omezení některých turisty málo využívaných tras a naopak k posílení těch, o které je v sezoně zájem. Stejně tak se vylepšily možnosti přestupu mezi jednotlivými linkami.  „K úpravám vedlo zhodnocení poptávky v předchozích letech,“ doplnil Otto Pospíšil, zástupce ředitele společnosti KORID LK, která v kraji koordinuje veřejnou dopravu. Úspěšnou byla například přímá linka z Liberce na hrad Kost.

Turistické autobusy jsou v provozu od června do září; o letních prázdninách jezdí spojů víc. Další možnosti spojení pak nabízí železniční linka z Turnova do Jičína, respektive Hradce Králové. Provoz linek společně zajišťují Liberecký a Královéhradecký kraj.

„Dobrá odezva od cestujících a organizací v cestovním ruchu nás těší a pro sezonu v roce 2020 připravujeme další novinky,“ sdělil Jan Sviták. „Například trasy vybraných osobních vlaků jedoucích přes Český ráj budou prodlouženy z Turnova do Malé Skály.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky