Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Liberci proběhl již 13. ročník krajského kola soutěže dopravních policistů

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 05. 2019 00:00
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Ve spolupráci Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy, Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a Armády ČR (31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany – PRCHBO) se v pátek dne 10. května 2019 konal již 13. ročník krajského kola soutěže dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policisty.

V letošním roce soutěž zaznamenala změny, a to jednak v zařazení nové disciplíny – Jízdy zručnosti a jednak v prostředí, když zázemí poskytla Armáda ČR (areál dolních kasáren v Liberci), kde soutěžící policisté nejdříve absolvovali zkušební test z pravidel provozu na pozemních komunikacích pro skupinu C a potom „Test odborných znalostí“.

Za každý dopravní inspektorát Krajského ředitelství policie Libereckého kraje (Liberec, Semily, Česká Lípa a Jablonec nad Nisou) soutěžili dva dopravní policisté a dále se soutěže zúčastnili dva dopravní policisté z Oddělení silničního dohledu při Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství PČR Libereckého kraje. Celkem tedy soutěžilo 10 dopravních policistů (z toho jedna dáma, která se umístila na krásném 5. místě).

Praktická část: soutěžící řídili provoz pokyny policisty na křižovatce ulic Švermova – Žitavská v Liberci (u viaduktu), vždy po dobu 5 minut. Předsedou sedmičlenné odborné hodnotící komise (zástupci Policie ČR) byl pplk. Mgr. Jiří Holub z Ředitelství služby dopravní policie, Policejního prezidia ČR Praha. Odpoledne soutěžící předvedli zručnost v řízení osobního automobilu na dráze vymezené dopravními kužely.       

Vyhodnocení soutěže a předání cen proběhlo od 14:15 hodin v budově kavárny Pošta. Zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy, Armády ČR (pplk. gšt. Ing. Martin Fokt, náčelník štábu 31. PRCHBO) a Policie České republiky (zástupce pro uniformovanou policii plk. Mgr. Pavel Bartoš, MBA, náměstek ředitele pro vnější službu a plk. Mgr. Jaroslav Řehák, vedoucí Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje) ocenili znalosti a zdokonalování soutěžících. Počasí bylo sice „aprílové“, ale soutěžícím docela přálo.

Pořadí:

  1. pprap. Ondřej Řičičář (Dopravní inspektorát Česká Lípa)
  2. prap. Ota Uchytil (Dopravní inspektorát Jablonec nad Nisou)
  3. pprap. Daniel Čížek (Dopravní inspektorát Liberec)

První dva policisté budou reprezentovat Liberecký kraj na celorepublikovém kole soutěže dopravních policistů v řízení provozu na pozemních komunikacích pokyny policisty, které proběhne dne 12. září 2019 právě v našem krajském městě.           

TZ:

Ing. Ľudmila Novotná

správní technik odboru dopravy

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky