Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Podkrkonoší jezdí řidiči po nových silnicích

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 12. 2015 09:33
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Zrekonstruovaný 7,5 km dlouhý úsek silnic II/293 a II/295 ve Studenci již od včerejška oficiálně slouží řidičům. Slavnostní přestřižení pásky, kterého se zúčastní také hejtman Libereckého kraje Martin Půta, se uskuteční ve čtvrtek 10. prosince od 14:30 hodin. Stavbu za 145 mil. Kč realizoval Liberecký kraj společně s Královéhradeckým krajem.

Na silnici II/293, která se nachází na území Libereckého kraje, se pracovalo v úseku dlouhém 2,3 km a vede ze Studence (pošta) na křižovatku se silnicemi II/293 a II/295 (Na Špici). Na území obou krajů byl zrekonstruován úsek silnice II/295 dlouhý 5,2 km, a to od křižovatky silnic II/293 a II/295 do Dolní Branné.

Nejvýznamnější investicí na silnici II/295 na území Libereckého kraje byla úprava stoupání v úseku Studenec – Zálesní Lhota. „Tento úsek v zimě často blokovaly uvízlé kamiony, proto byl směrově upraven a rozšířen o nový stoupací pruh. Zároveň jsme tu vybudovali už druhou moderní meteohlásku na krajské silnici. Dvě kamery nepřetržitě monitorují stav daného úseku,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Stavba byla realizována v rámci projektu „Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí – jih, regionální infrastruktura – II/293 a II/295 Studenec, pošta – Dolní Branná“ a financována na základě Ujednání o porozumění mezi Vládou ČR a Škodou Auto a.s., kdy Vláda ČR přijala usnesení o podpoře nové Strategické průmyslové zóny Vrchlabí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky