Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vlakové spoje na Českolipsku od příštího roku zajistí společnost Die Länderbahn

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 12. 2020 13:47
  • Doprava
  • Sociální

Sdílet článek

Liberecký kraj pokračuje v přípravě zlepšení vozového parku pro oblast Českolipska, nyní také na regionálních vlakových linkách L4 Mladá Boleslav město – Česká Lípa – Rumburk a L2 Liberec – Česká Lípa – Děčín. Rada Libereckého kraje 11. prosince potvrdila jednání se společností Die Länderbahn CZ. Nízkopodlažní vozy Siemens Desiro, známé z provozu mezi Libercem a Drážďany, by tak měly již v prosinci 2021 začít obsluhovat linku L4. O rok později se objeví i na druhé lince L2.

„Ve všech vlacích již platí krajské integrované jízdenky IDOL. Celostátní systém jednotného tarifu bude Ministerstvem dopravy spuštěn do rutinního provozu 13. prosince 2020 a bude platit u všech dopravců poskytující služby v železniční osobní dopravě. Liberecký kraj také všechny své dopravce vyzval ke vzájemnému uznávání jízdenek dle vlastních tarifů. Společnosti ARRIVA vlaky a Die Länderbahn CZ již potvrdily, že budou o vzájemném uznávání jízdenek jednat,“ uvedl hejtman Martin Půta. Reakci Českých drah kraj dosud nezná.

Liberecký kraj se stará o provoz regionálních vlakových linek. „Rychlíkové spoje spadají pod správu Ministerstva dopravy, proto u nich Liberecký kraj kvalitu vozidel ani tarifní nabídky nedokáže ovlivnit. Navíc stát s krajem výběr dopravců bohužel nekonzultuje,“ dodal Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro dopravu.

Bližší informace naleznete také v tiskové zprávě z 30. října 2020 pod odkazem zde: https://1url.cz/xz5wV

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky