Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vlaky a autobusy částečně omezí kvůli koronaviru provoz

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 10. 2020 13:15
  • Doprava

Sdílet článek

Vyhlášení nouzového stavu a další nařízení z důvodu zhoršení epidemiologické situace si vyžádaly omezení vlakové a autobusové dopravy v kraji. Od soboty 17. října budou zrušeny do odvolání noční spoje v drážní dopravě. Jedná se zejména o čtyři páteřní spoje, které vyjíždějí po půlnoci z Liberce do Desné, Semil, Hrádku nad Nisou a Frýdlantu. Od pondělí 19. října začnou do odvolání platit prázdninové jízdní řády autobusů v dopravě příměstské.

„Zredukovat dopravu je logický krok vyplývající z aktuální situace, kdy jsou zavřeny školy, restaurace a kulturní podniky. Zejména v autobusové dopravě jsme se rozhodli omezit ty spoje, ve kterých jinak v běžném provozu jezdí žáci do škol. Proto zde přecházíme na prázdninový režim jízdních řádů. Noční autobusové i vlakové spoje se tolik nevyužívají z důvodu vládních restrikcí v kulturních a stravovacích zařízeních, tudíž i u nich dojde k omezení,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Na základě požadavku Královehradeckého kraje a Středočeského kraje bude dále zrušen od pondělí 19. října provoz osobních vlaků v úseku Jičín– Turnov a Stará Paka – Lomnice nad Popelkou. Jedná se vždy o jeden pár spojů, který slouží výhradně pro školní dopravu. Na území Libereckého kraje jsou tyto osobní vlaky hrazeny z rozpočtu Libereckého kraje.

Dopravce České dráhy a.s. nás dále informoval o dočasném omezení provozu víkendových spěšných vlaků Turnov–Jičín–Praha, které zajišťují v komerčním režimu na svoje podnikatelské riziko. Jedná se o turistické spoje. Ty zbývající objednávané Libereckým krajem byly v provozu pouze do konce září,“ dodal náměstek Sviták.  

Další podrobné informace jsou uvedeny na stránkách www.iidol.cz.

Konkrétní odkazy zde:

http://www.iidol.cz/aktuality/9417:pozor-mimoradna-zmena-jr-od-1910-v-dsledku-celostatnich-opatreni-proti-sireni-nemoci-covid-19.html

http://www.iidol.cz/navrhovane-jizdni-rady.html

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky