Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Z Desné na Černou Říčku se jezdí po nové silnici

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 07. 2015 15:00
  • Doprava

Sdílet článek

S posledními červnovými dny letošního roku dokončil Liberecký kraj rekonstrukci silnice II/290 Desná – Černá Říčka. Za účasti zástupců Libereckého kraje, zhotovitele, Krajské správy silnic LK a dalších hostů bude stavba ve středu 29. července v 10:00 hodin slavnostně otevřena (u parkoviště u lyžařského vleku Černá Říčka).

Kompletní rekonstrukcí prošel úsek komunikace II/290 dlouhý více než 2 km, a to od mezinárodní silnice I/10 na Harrachov z Desné směrem na Souš až nad lyžařský areál Černá Říčka, včetně rekonstrukce dvou mostů v ulici Schindlerova v Desné.

Rekonstrukci na základě výběrového řízení prováděla společnost Metrostav a.s. za téměř 19 mil. Kč bez DPH, z toho cca 16,5 mil. Kč bez DPH je hrazeno z dotací EU (Regionální operační program NUTS II Severovýchod, oblast podpory „Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury) a více než 2 mil. Kč bez DPH zaplatil ze svého rozpočtu Liberecký kraj.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky