Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zastávka veřejné dopravy U Lomu v Liberci bude moderně vybavena, kraj na nový infopanel přispěje 70.000 Kč

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 08. 2017 11:30
  • Doprava
  • Sociální

Sdílet článek

Kraj odsouhlasil dotaci na dovybavení liberecké zastávky U Lomu informačním elektronickým panelem pro cestující. Jedná se o první projekt informačního panelu na zastávce, která je využívána nejen městskou hromadnou dopravou, ale i příměstskou autobusovou dopravou. Výše dotace Libereckého kraje pro Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou činí 70.000 Kč.

Dopravní podnik požádal Liberecký kraj o příspěvek na pořízení elektronického informačního systému ve formě nových staničních sloupků s informačními víceřádkovými elektronickými infopanely. „Cestujícím se zobrazí informace o aktuálních odjezdech jednotlivých spojů, o výlukách a mimořádnostech v dopravě, včetně linek příměstské dopravy a bez ohledu na to, který dopravce daný spoj zajištuje. Sdružená a tedy velmi frekventovaná zastávka MHD pro tramvaje a autobusy i příměstskou autobusovou dopravu byla vytipována jako pilotní projekt naší spolupráce,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek s tím, že celkové náklady na dovybavení zastávky činí 400.000 Kč. „Zastávku je možné považovat za malý přestupní terminál,“ dodává náměstek Pieter.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky